2015. február 2., hétfő

Dobj és olvass szavakat



Az olvasást nem annyira szeretik a gyerekek. Arra gondoltam, hogy a „Dobj és olvass” remek játék lenne, hátha kedvet kapnának az olvasáshoz. Először a szavakkal kezdtem, majd később lesznek mondatok is. Ha a tanuló dob a dobókockával, akkor értelem szerűen azt az oszlopot olvassa, amelyiknek a számát dobta. A feladat végére nehezíthetjük a feladatot úgy, hogy letakarjuk valamelyik oszlopot, és emlékezetből írja le az olvasott szavakat.

Itt az olvasólap:




Dobj egy sztorit:

Rengeteg ötletet találni a dobókockás játékokhoz. Arra gondoltam, hogy mielőtt megírják a sztorit. Ők találják ki a szereplőket, a helyszínt, a címet, a témát... stb. Holnap ki is próbáljuk. :)

 Készítettem egy mintát:




Kellemes időtöltést, jó megoldásokat kívánok a feladatokhoz! :)

2 megjegyzés:

  1. Az olvasólapot kipróbáltuk. Remek ötletnek tartom. Az első reakció: Ajj már!!! Aztán mivel én is olvastam már tetszett Neki a játék. :) Akkor volt egy picit csalódott, amikor negyedszerre is ugyanazt az oszlopot kellett olvasnia.

    VálaszTörlés
  2. Jó játék. Az jut róla eszembe, ami harmonikába hajtogatott papírra rajzoltunk emberalakot, de mindig csak pár milliméteres kivezető vonalat láttunk az előző játékos rajzából. Amikor a lap alja megtelt, széthajtottuk a papírt, és jót röhögtünk.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.